MusicSlam in Rotterdam!

Op 5 april was de Finale van MusicSlam in de prachtige HBS aan de
 ' s Gravendijkwal in hartje Rotterdam. 12 kandidaten van 4 scholen in de regio Rotterdam deden mee. 
De eerste prijs ging naar Bram de Gelder van Mex010, de tweede prijs naar Mischa Vroegh van Albeda de Vloot en de derde prijs naar Fabian Gijsbertsen, van Mex010. We zijn trots op alle deelnemers: het was een hele mooie avond met prachtige muziek van DoelenEnsemble en DJ-Eniless met dans van Dansateliers.

MusicSlam is een gedichtenwedstrijd voor alle leerlingen van het Rotterdams voortgezet/middelbaar onderwijs die meedoen met ons lesprogramma.  We dagen je uit om een gedicht te schrijven over jezelf, de stad over jouw leven. Na de selectieronde, trainen we je om voor een Rotterdamse zaal je gedicht te laten horen! Samen met DJ Eni-Less, DoelenEnsemble en dansers van Dansateliers.

22 jaar jong

Hoe belangrijk is het gedicht nou eigenlijk? Nou bijvoorbeeld,  tijdens het installeren van de nieuwe Amerikaanse president Biden draagt de 22 jaar jonge Amanda Gorman haar gedicht voor. Dát is de plaats die een gedicht kan krijgen. Wereldwijd konden mensen tegelijkertijd haar krachtige tekst horen. "What just is, isn't always justice", luister hier haar hele gedicht .

Michline Plukker

Michline Plukker gaat de genomineerden trainen in stageperformance! 

Met workshops gaat de Rotterdamse artistieke  duizendpoot Michline de studenten voorbereiden op de voorstelling op 5 april 2024.
De opgenomen livestream van MusicSlam 2021kan je via onderstaande link bekijken !

School-

concerten

In de aanloop naar de wedstrijd speelt het DoelenEnsemble concerten op MBO-scholen in Rotterdam.
We spelen hedendaagse nummers voor jullie, muziek die je anders nooit hoort maar ook Adèle en andere beroemde singer-songwriters. En we vertellen over wat de rol wordt van jullie in de avond.