MusicSlam in Rotterdam!

Goed nieuws! Na de mooie editie van 2020 gaan we ook in 2021 weer een gloednieuwe MusicSlam maken  in het HBS-gebouw aan de 's Gravendijkwal 58c te Rotterdam.

MusicSlam is een gedichtenwedstrijd voor alle studenten van Rotterdamse mbo's die meedoen met ons lesprogramma. Op 28 september 2020 was de  MusicSlam-Finale in de HBS. We komen concerten spelen op je school.  We dagen je uit om een gedicht te schrijven over jezelf, de stad over jouw leven. Na de selectieronde (nader te bepalen in 2021), trainen we je om voor een Rotterdamse zaal je gedicht te laten horen! Samen met DJ Enio, DoelenEnsemble en dansers van Albeda met choreografie van Shannon Croes. 

22 jaar jong

Hoe belangrijk is het gedicht nou eigenlijk? Nou bijvoorbeeld,  tijdens het installeren van de nieuwe Amerikaanse president Biden draagt de 22 jaar jonge Amanda Gorman haar gedicht voor. Dát is de plaats die een gedicht kan krijgen. Wereldwijd konden mensen tegelijkertijd haar krachtige tekst horen. "What just is, isn't always justice", luister hier haar hele gedicht .

Dean Bowen

Dean Bowen, heeft de genomineerd getraind in stageperformance! 

Er waren 2020 10 kandidaten genomineerd door Poetry International.  Met workshops heeft de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen de 10 studenten voorbereid op de voorstelling. De opgenomen livestream kan je via onderstaande link bekijken! 

School-

concerten

In de aanloop naar de wedstrijd speelt het DoelenEnsemble concerten op MBO-scholen in Rotterdam.
We spelen hedendaagse nummers voor jullie, muziek die je anders nooit hoort maar ook Adèle en andere beroemde singer-songwriters. En we vertellen over wat de rol wordt van jullie in de avond.