MusicSlam in Rotterdam!

Goed nieuws! Na de mooie editie van 2020 en  2021 gaan we ook in 2023 weer een gloednieuwe MusicSlam maken. Dat doen we in de prachtige HBS aan de ' s Gravendijkwal 58C in hartje Rotterdam.

MusicSlam is een gedichtenwedstrijd voor alle leerlingen van het Rotterdams voortgezet/middelbaar onderwijs die meedoen met ons lesprogramma.  We dagen je uit om een gedicht te schrijven over jezelf, de stad over jouw leven. Na de selectieronde (deadline inleveren gedicht is 24 februari 2023), trainen we je om voor een Rotterdamse zaal je gedicht te laten horen! Samen met DJ Eni-Less, DoelenEnsemble en dansers.

22 jaar jong

Hoe belangrijk is het gedicht nou eigenlijk? Nou bijvoorbeeld,  tijdens het installeren van de nieuwe Amerikaanse president Biden draagt de 22 jaar jonge Amanda Gorman haar gedicht voor. Dát is de plaats die een gedicht kan krijgen. Wereldwijd konden mensen tegelijkertijd haar krachtige tekst horen. "What just is, isn't always justice", luister hier haar hele gedicht .

Michline Plukker

Michline Plukker gaat de genomineerden trainen in stageperformance! 

Met workshops gaat de Rotterdamse artistieke   duizendpoot Michline de studenten voorbereiden op de voorstelling op 13 april 2023.
De opgenomen livestream van MusicSlam 2021kan je via onderstaande link bekijken !

School-

concerten

In de aanloop naar de wedstrijd speelt het DoelenEnsemble concerten op MBO-scholen in Rotterdam.
We spelen hedendaagse nummers voor jullie, muziek die je anders nooit hoort maar ook Adèle en andere beroemde singer-songwriters. En we vertellen over wat de rol wordt van jullie in de avond.